5 Mei Bevrijdingspop Heerhugowaard

Symusic organiseert zo door de jaren heen heel wat evenementen waaronder Bevrijdingspop Heerhugowaard!

5e BEVRIJDINGSPOP HEERHUGOWAARD

 HEERHUGOWAARD – Bevrijdingspop is een muziekevenement dat elk jaar in steden word gehouden op 5 Mei, Heerhugowaard zal dit jaar alweer het 5 jarig lustrum beleven van dit bevrijdingspopfestival. Bevrijdingspop brengt de viering van vrijheid op speelse manier onder de aandacht door middel van aanbieden van de breedste muziek stromen. Voorgaande edities waren een groot succes te noemen en waar dan ook veel mensen op afkwamen!

Stichting NUT en de gemeente Heerhugowaard ondersteunen nu ook dit culturele initiatief.
Ook dit jaar zal het  ‘bevrijdingsvuur’ branden op het podium en de dag zal geopend worden door de burgemeester Han ter Heegde dit in samen werking met Co Zut.
Atletiekvereniging HERA halen het vuur op vanuit Wagingen die al op 4 Mei zullen gaan lopen.
Ook dit jaar zal het e.e.a. begeleid gaan worden door diverse legerjeeps en voertuigen.
De originele 4 en 5 Mei herdenkingsvlag zal weer op het gemeentehuis en op het gezellige Raadhuisplein tijdens bevrijdingspop wapperen. Ieder jaar kiest het Nationaal Comité 4 en 5 mei een thema dat als rode draad door de activiteiten op 4 en 5 mei loopt.
Dit jaar is het actuele thema: ‘GEEF VRIJHEID DOOR’ en ‘DE VRIJHEID OMARMT’.
Dit jaar word er groots uitgepakt want iedereen is lekker vrij tijdens de Hemelvaart dag!

Om 10.00 word er begonnen met de befaamde kofferbakmarkt, en wat te denken van een gezellige zomerse braderie op het raadhuis plein, ook komen er diverse oude legervoertuigen die bezichtigd kunnen worden en er word uiteraard ook weer aan de kinderen gedacht met een springkussen en kermis attracties en kun je gratis op de foto bij Difrafotografie.

Optredens:

Renee Spijker de winnares van de grote prijs 2015 komt optreden als singer / songwriter.

De kruizer formatie MAAS zal acte de presance geven wat een te gek optreden zal worden door deze oud CROSSBAND leden, Ben de Vries gitaar – zang, Hans Kerkhof gitaar – zang, Johnnie Does op drums en Cor de Vries als bassist en zanger.

Daarnaast treed op wegens gigantisch succes van vorig jaar de band MEMPHIS.
Wie kent ze nog van de razend populaire formatie RAZOR BLADE!
Van U2 naar de Simple Minds en van Robbie Williams naar de Golden Earring echt alles komt voorbij!

Dan het Popkoor Together uit Alkmaar, dit  is een groot Popkoor met live band die vele hit klassiekers
zullen doen.

De band Mainstage treed dan op, Mainstage is een rock coverband die al 10 jaar actief is in Noord Holland. Ze spelen rock covers uit de top 100. Meestal  in de live uitvoering van de oorspronkelijke artiest, hierdoor krijgt het nummer net dat ietsje meer. Mainstage heeft geen “13 in een dozijn sound” en beleeft veel plezier aan het muziek maken. De vonk van het plezier zal dan ook zeker overspringen op het publiek.

Als afsluiting staat Dutch Travel dit is een vijfkoppige coverband (drums, bas, toetsen/zang, gitaar/zang & zangeres) uit de regio Amsterdam, die pop- & rockmuziek speelt van Nederlandse artiesten met af en toe een klein muzikaal reisje naar het buitenland.

DJ Bob E draait de plaatjes aan elkaar en  zanger Joost de Vries zal de presentatie weer voor zijn rekening nemen.

Het gratis te bezoeken muziek evenement is op Donderdag  5 Mei van 10.00 tot 22.00 op het Raadhuisplein.

5 mei sm