5 mei bevrijdingspop Dijk en Waard

5 Mei vier de vrijheid en kom langs!
Bevrijdingsdag, 5 mei, een heugelijk feit dat ieder jaar wordt gevierd.
In diverse gemeentes vinden er dan ook een groot aantal festiviteiten en/of bevrijdingsfestivals plaats op 5 mei.
Bevrijdingspop Dijk en Waard is een cultureel muziekfestival dat ieder jaar wordt gehouden en in 2022 alweer het 9-jarig lustrum zal beleven. De Stichting Cultureel 072 is initiatiefnemer en organisator van de viering van Bevrijdingspop.
Deze brengen de viering van vrijheid op een leuke, speelse en muzikale manier onder de aandacht door middel van het aanbieden van een breed programma met vooral veel lokale samenwerkingen, acts en artiesten.
Door de sponsoring van de gemeente Dijk & Waard, Stichting Nut en diverse sponsors is het evenement op het raadhuisplein geheel GRATIS te bezoeken.
Het voorlopige programma:
Om 12.00 zal Joost de Vries het muzikale startschot afgeven, alle grote rock hits van de afgelopen 75 jaar live gebracht door de Heerhugowaards band MAAS waar heel wat voormalig Crossbandleden in spelen. Leuk detail is natuurlijk ook dat wethouder John Does de drums bespeelt. Daarnaast treed de populaire band Memphis op die om ongeveer 21.30 zullen stoppen. Verder Henk Naber, Bonnie st Clair, Simpel Hollands. Naast de bands zal er DJ Leon muziek draaien. Daarnaast brandt het bevrijdingsvuur op het podium en vanuit het oorlogsmuseum in Medemblik vertrek een colonne van oldtimers die na een rit door de omgeving en langs de oorlog monumenten aansluitend een mooie oldtimershow op het plein zullen doen.
Zet dit unieke evenement nu in uw agenda!
Vrij entree!