Bevrijdingspop 2018

Bevrijdingspop is het muziekevenement wat ieder jaar wordt georganiseerd in Heerhugowaard. Bevrijdingspop brengt de viering van vrijheid op speelse manier onder de aandacht door middel van aanbieden van divers entertainment. Naast de muziek is er ook een braderie, een oldtimershow een kofferbakmarkt en kinderactiviteiten. Stichting NUT en de gemeente Heerhugowaard ondersteunen ook dit culturele initiatief. Ook dit jaar zal het ‘bevrijdingsvuur’ branden op het podium en de dag zal geopend worden door burgemeester Henk Blase. Atletiekvereniging HERA halen het vuur op vanuit Wageningen die al op 4 Mei zullen gaan lopen. Ook dit jaar zal het e.e.a. begeleid gaan worden door diverse legerjeeps en voertuigen dit in samenwerking met Co Zut en Jos Rutte. De originele 4 en 5 Mei herdenkingsvlag zal traditiegetrouw weer op het gemeentehuis en op het gezellige Raadhuisplein tijdens bevrijdingspop wapperen. Ieder jaar kiest het Nationaal Comité 4 en 5 mei een thema dat als rode draad door de activiteiten op 4 en 5 mei loopt.

Dit jaar is het actuele thema: ‘GEEF VRIJHEID DOOR’.
Dit jaar is Bevrijdingsdag op zaterdag 5 Mei.Om 12.00 wordt er begonnen met de braderie en kofferbakmarkt en in de middag komen er diverse oude legervoertuigen die bezichtigd kunnen worden en er komt een prachtige oldtimershow die in de ochtend door de omgeving hebben gereden.Dit jaar zal het terrein weersonafhankelijk zijn voor de bezoekers want er komt een dichte afscheiding wand en een overkapping zodat het publiek er warm bij staat.

Optredens:

De wel bekende band MEMPHIS treed ook dit jaar op vanaf 13.30 zullen zij een Beatles act doen en diverse greatest hits ten gehore brengen. Van U2 naar de Simple Minds en van Robbie Williams naar de Golden Earring alles komt voorbij! De Kruiser formatie MAAS zal dan een te gek optreden weg geven door deze oud CROSSBAND leden. De wel bekende Heerhugowaardse zanger Henk Bolink treedt op met zijn vele hit klassiekers. Naast al dit muzikale geweld is er ook nog een surprise act.

Als afsluiting van de avond staat de band T- Rocks dit is een pop-blues-rockband uit de eigen regio die diverse nummers spelen van grote internationale artiesten die super lekker in het gehoor liggen.

DJ Bob E draait de plaatjes aan elkaar en zanger Joost de Vries zal de presentatie voor zijn rekening nemen. Het gratis te bezoeken muziek evenement is op Zaterdag 5 Mei van 12.00 tot 00.00 op het Raadhuisplein. Meer informatie vind u op www.symusic.nl