Bevrijdingspop Heerhugowaard

BEVRIJDINGSPOP HEERHUGOWAARD                                       

HEERHUGOWAARD – Bevrijdingspop is een muziekevenement dat elk jaar in steden word gehouden op 5 mei, Heerhugowaard zal dit jaar alweer de 6e editie beleven van het bevrijdingspopfestival. Bevrijdingspop brengt de viering van vrijheid op speelse manier onder de aandacht door middel van aanbieden van de breedste muziek stromen. Voorgaande edities waren een groot succes te noemen en waar dan ook veel mensen op afkwamen!

Stichting NUT en de gemeente Heerhugowaard ondersteunen ook dit jaar het culturele evenement.
Ook dit jaar zal het ‘bevrijdingsvuur’ branden op het podium en zal geopend worden door de burgemeester dit in samen werking met Co Zut.
Atletiekvereniging HERA lopers halen het vuur op vanuit Wagingen die al op 4 mei zullen gaan lopen.
Ook dit jaar zal het e.e.a. begeleid gaan worden door diverse legervoertuigen en oorlogsveteranen.
De 4 en 5 mei herdenkingsvlag zal weer op het gemeentehuis en op het gezellige Raadhuisplein tijdens de bevrijdingspop wapperen. Ieder jaar kiest het Nationaal Comité 4 en 5 mei een thema dat als rode draad door de activiteiten op 4 en 5 mei loopt.

Dit jaar is het actuele thema: ‘GEEF VRIJHEID DOOR’.
Om 15.00 is dit jaar de aftrap en er zal wat langer doorgaan worden omdat het dit jaar geen officiële vrije dag is.

Diverse live bands!

De steengoede Amsterdamse formatie DUTCHTRAVEL staat vanaf 16.00 op het overdekte podium te spelen waarna ook traditie getrouw, de kruiser formatie MAAS acte de préséance zal geven wat een te gek optreden zal worden door deze oud CROSSBAND leden. Daarnaast treed ook de band MEMPHIS op die een lekkere mix zullen brengen van de Top 2000! Ook Dj’s en live optredens volgen elkaar op zodat de muziek lekker doorloopt en voor een ieder wat wils is te horen. Joost de Vries zal het een en ander presenteren.

Kortom eten, drinken, dansen en gezelligheid op het raadhuisplein!

Het gratis te bezoeken muziek evenement is op vrijdag 5 mei van 15.00 tot 01.00 op het Raadhuisplein. Meer informatie vindt u op www.waertje.nl