Bevrijdingspop Heerhugowaard

Bevrijdingspop is een gratis te bezoeken  festival wat elk jaar word gehouden op 5 Mei op  het raadhuisplein in Heerhugowaard. Voorgaande edities waren een regelrecht succes te noemen en druk bezocht.

Dit jaar is het een nationale feestdag en is het 70 jaar geleden dat ons land bevrijd werd, om dit feit te vieren is het een nationale feestdag en heeft de organisatie extra uitgepakt met de hele dag leuk vertier!

De organisatie ligt in handen van Bar café ’t Waertje en Symusic events.
Ook de gemeente Heerhugowaard en Stichting NUT heeft het familie evenement omarmt en ondersteund het muzikale programma. Burgemeester Han ter Heegde zal het vrijheidsfeest zoals gebruikelijk openen. De atletiekvereniging HERA die al op 4 Mei vanuit Wagingen zullen gaan lopen komen het “Vrijiheidsvuur’ brengen en worden begeleidt  door diverse legervoertuigen. De originele 4 en 5 Mei vlag zal uiteraard wapperen op het gemeentehuis en het gezellig versierde Raadhuisplein. Dit jaar is het actuele thema: “Wie de ogen sluit voor het verleden, is blind voor de toekomst”  # VRIJHEID GEEF JE DOOR!!

Programma:

10.00 Rommel en Koffer bakmarkt.

11.00 Kinderactiviteiten: Draaimolen Klaas Braak, springkussen, ponyrijden, reddingsbrigade boot, fotoshoots, ijs, enz.

11.00 Zomerse braderie met meer dan 25 kramen!

11.30 Verenigingen uit Heerhugowaard presenteren zich.

13.00 Oldtimer rit door HHW en Oldtimers show/bezichtiging op Raadhuisplein

12.00 Optreden smartlappenkoor de Smartsingers met o.a. de bevrijdingsmedley

14.30 Spetterend optreden van Showgroep IN PETTO

14.45 Burgemeester Han ter Heegden

16.30 Optreden van de band Maas (Crossband)

16.45 Lopers HERA bevrijdingsvuur begeleid door Legervoertuigen

18.15 Optredens van de band Memphis (Razorblade)

Doorlopend zijn er optredens van de DJ’s Rico Fernando en El Vrieso en diverse live artiesten in een programma tot 22.00. De presentatie is in handen van Joost de Vries.

Smartsingers
De Smartsingers zijn een groot enthousiast smartlappen koor uit Oudkarspel en worden live begeleid door ondermeer accordeon en drums. Naast de mooie mee zing nummers komen zij ook met diverse gezellige meezing medleys waaronder  een speciale Bevrijdingsdag medley waar bv. de  muziek in zit van Vera Lynn.

Showgroep in Petto
De Showgroep In Petto bestaat alweer 60 jaar en heeft daarmee een stevige bekendheid opgebouwd in de kop van Noord-Holland. De wervelende show die de groep ( 2 zangers/ 4 zangeressen en 5 koppige band) brengt worden in hoge mate gewaardeerd bij het publiek. De show bestaat uit swingende nummers uit de complete top 2000! Alles komt voorbij van motown & soul tot aan de lekkerste disco medleys. De show is qua kleding alleen al een lust voor het oog! De show met zang dans en live muziek wordt zoals gebruikelijk is bij In Petto, aangekleed met bijpassende decorstukken.

Maas
Maas is een coverband uit Heerhugowaard en is een samenwerking tussen oud leden van de roemruchte Crossband uit Heerhugowaard ’t Kruis. Wat een te gek en uniek optreden zal het worden wat dacht je van de legendarische gitaristen en zangers Ben en Moos de Vries en wat dacht je van bassist/zang van Cor de Vries en natuurlijk de nimmer stil zittende drummer John Does! (die we natuurlijk ook kennen vanuit de gemeenteraad)
Memphis
Wie kent ze nog van de razend populaire Noord-Hollandse coverband RAZOR BLADE!
Juist de gebroeders Edwin en Remi Beukers, van U2 naar de Simple Minds en van Robbie Williams naar de Golden Earring echt alles komt voorbij wij zijn als organisatie trots dat ze voor ons komen spelen op die zeer innemende wijze brengen zij een show waar je echt van zult genieten.

plaatje logo 5 mei hhw